Visstand en Viskweek

 

Naast ecologie ben ik altijd al erg geїnteresseerd geweest in vissen en amfibieën. Als hobby zeg maar, in aquaria en vijvers. Daarom heb ik tijdens mijn studie als vrije keus bewust wat vakken gevolgd die gerelateerd zijn aan aquacultuur en visserij. Zodoende heb ik ook wat meer technische kennis opgedaan van visteelt en –kweek.  Wat ik bijvoorbeeld zou kunnen realiseren is het bedenken en verbeteren van biologische filtersystemen voor de visteelt. Of het opzetten van een meer extensief kweeksysteem wat het milieu minder belast.

Meer ecologisch onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden. Ik denk dan meer aan onderzoek naar habitateisen van bepaalde vissoorten of de voortplantingscyclus van een soort. Ook voor de eventuele  kweek van beschermde en bedreigde soorten kan ik ingeschakeld worden

 

Omdat ik freelance werk zou werk op projectbasis op een viskwekerij of parttime werk tot de mogelijkheden behoren. Met name de siervishouderij, maar uiteraard ook consumptievis.

 

Ik schrijf regelmatig biologie gerelateerde artikelen voor een populaire kennis-site voor koi (karpers) en ga ook mee naar koishows en dergelijke om het team te versterken. Het blijft erg leuk om advies over biologische vijversystemen en visziektes en parasieten e.d. te geven aan zowel beginnende als gevorderde hobbyisten. Zie www.koiquestion.com voor meer info.

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
© 2018 Misgurnus
Filter