Over mijzelf

Mijn naam is Bardo Wesselius, geboren in Leiderdorp en opgegroeid in Roelofarendsveen. Midden in de het Groene Hart dus! Al vanaf kleins af aan was ik geinteresseerd in alle flora en fauna die ik tegenkwam. Vooral langs de vele slootkanten was ik regelmatig te vinden. Al snel maakte ik die sloten onveilig met mij emmer en schepnet, en later ook met de hengel. Alle nieuwe vangsten werden nauwgezet opgezocht in de natuurboeken die beschikbaar waren in de plaatselijk bibliotheek! Toen was al duidelijk dat ik ooit iets in de richting van biologie zou gaan doen. Na wat omzwervingen heeft het allemaal wat langer geduurd maar tegenwoordig mag ik mezelf ecoloog noemen nadat ik mijn studie biologie heb afgerond aan de Wageningen UR. Ik heb op zich een brede interesse in het vakgebied van de ecologie, maar mijn echte specialiteit ligt toch in de aquatische ecologie  en  visecologie. Maar in andere takken van de ecologie kan ik ook zeker goed uit de voeten!

 

Naast mijn interesse in de ecologie en mijn liefde voor de natuur en vissen doe ik ook nog andere dingen uiteraard. Qua werk heb naast en tussen mijn studie echt van alles gedaan. Oorspronkelijk kom ik zoals gezegd uit een kassen- en tuinbouwgebied in het Groene Hart. Midden in de polder dus. Bollen pellen, poten, bloemen snijden of stek steken waren de voornaamste dingen. Het devies was ‘lekker hard werken en vroeg beginnen’. Zonder een goede arbeidsmoraal kom je hier niet ver… Daarna heb ik nog jaren in een conservenfabriek gewerkt tijdens mijn middelbare schooltijd. Tijdens mijn eerste studietijd in Leiden werkte ik in het magazijn van een cd-groothandel, waar ik uiteindelijk op de retourenafdeling terecht kwam en avondchef was. Nuttige ervaringen voor mijn verdere loopbaan.

 

Uiteindelijk heb ik mijn studie weer opgepakt in 2006 aan de Wageningen UR, waar ik ook veel naast mijn studie heb gewerkt. Maar vooral ook tussen mijn studiejaren in, aangezien ik ondertussen geen recht meer had op studiefinanciering of lening. Dus dat was vooral een periode van geduld hebben. Maar ik ben er zeker niet slechter van geworden! De laatste paar jaar heb ik ervaring kunnen opdoen in verschillende magazijnen, transport, administratief werk, hovenierswerk en vijveraanleg.

 

Dat kon ik allemaal meenemen bij het starten van een eigen bedrijfje. Mijn belangrijkste doel is om een nuttige bijdrage te kunnen leveren met degelijk onderzoek, bruikbaar advies en duurzaam beheer. Daar ben ik nu dus mee begonnen,  ben zeer gemotiveerd en hoop mijn enthousiasme en kennis over te kunnen dragen!

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
© 2018 Misgurnus
Filter