Welkom

Welkom op de website van Misgurnus!

 

Voor al uw wensen op het gebied van ecologie en vis. U kunt bij mij terecht voor onderzoek, advies en beheer. Mijn specialisme ligt vooral in de  aquatische en visecologie. Blader eens door de verschillende menu's zodat u zich een beeld kan vormen wat ik allemaal kan bieden!

 

Misgurnus

 

Waarom nu de naam Misgurnus vraagt u zich misschien af? Dit is de geslachtsnaam van de in Nederland inheemse grote modderkruiper (Misgurnus fossilis). Deze soort is niet met uitsterven bedreigd, maar goed gaat het ook zeker niet. Dit geldt nog voor veel meer in Nederland voorkomende soorten. Je zou kunnen zeggen dat de modderkruiper exemplarisch is voor de situatie in ons kikkerlandje.

 

Versnippering

 

Door het intensieve gebruik van landbouwgrond en uitbreidende infrastructuur zijn veel leefgebieden erg versnipperd geraakt. Soorten raken geisoleerd en migratieroutes worden afgesneden. Soorten die ooit talrijk waren worden nu minder talrijk of dreigen zelfs te verdwijnen. In dit proces spelen heel veel factoren een rol en veel ecologische vraagstukken zijn bij lange na nog niet opgelost. Onderzoek blijft noodzakelijk.

 

Diensten

 

Aan dit onderzoek wil ik graag mijn steentje bijdragen. Als freelance ecoloog kan ik zowel grote als kleine onderzoeken verrichten, tegen een gunstige prijs.

 

Dit is niet het enige dat ik kan bieden. Naast onderzoek doen geef ik ecologisch advies, doe ecologisch beheer en bied graag (biologische) oplossingen op het vlak van visserij, siervishouderij en (natuur)vijvers.

 

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
© 2018 Misgurnus
Filter